فاجعه کور شدن ۹ شهروند؛ متخلفان مجازات خواهند شد؟
انفعال وزارت بهداشت و تلاش برای سرپوش گذاشتن بر قصور پزشکی
در آمریکا پزشکهایی وجود دارند که همزمان پروانه وکالت نیز اخذ کردهاند و تخصص آنها دریافت غرامت از بیمارستانها و مراکز درمانی است که به مسئولیت خود در مقابل بیماران عمل نمیکنند.
بیمارستانی در ساوتهمپتون بریتانیا به دلیل آنچه «تاخیر در ارائه خدمات به یک بیمار» خوانده شد که منجر به نابینا شدن یک چشم او گردید از سوی دادادگاههای این کشور به پرداخت ۳.۲ میلیون پوند غرامت به بیمار محکوم شد. مبلغی که در انگلستان نیز یک ثروت قابل توجه محسوب میشود.
پروندههای زیادی در کشورهای پیشرفته به محکوم شدن مالکان کلینیکهای خصوصی منتهی شده است، در یک پرونده که به آسیب عفونی ۶ نفر در نیویورک منتهی شد، دادگاه مالکان را مجبور کرد ضمن پذیرش غرامت و محکومیت ۶ ماهه زندان بیمارستان خود را نیز واگذار کنند.
در ایران، اما تا کنون موردی که به مجازات موثر مالکان پر نفوذ بیمارستانهای خصوصی منتهی شده باشد، در رسانهها گزارش نشده است.
۹ بیمار توسط پنج پزشک مختلف عمل شدند
بر اساس گزارشات و مصاحبه رئیس بیمارستان خصوصی چشم پزشکی نگاه، ۹ بیمار که توسط پنج پزشک مختلف برای عارضه آب مراورید چشم عمل شدهاند، در اثر عفونت بینایی خود را از دست دادهاند. پزشکان احتمال ابتلا به باکتری به نام «سودوموناس آئروژینوزا» را در این مسئله محتمل دانستهاند.
یک پزشک در مصاحبه با روزنامه ایران این احتمال را مطرح نموده که مواد مورد استفاده برای استریل کردن اتاق عمل «تاریخ مصرف گذشته» بوده باشد.
اعتراض برخی پزشکان بیمارستان
بر اساس نامههای که اخیراًمنتشر شدهاند، برخی پزشکان جراح همکار با این بیمارستان، به دلیل نگرانی از شرایط، بیماران خود را برای عمل به دیگر بیمارستانها منتقل کردهاند، اقدامی که با اعتراض مدیریت بیمارستان مواجه شد، هرچند مدیر این بیمارستان در مصاحبه با فراز سعی کرد این مسئله را بی اهمیت نشان دهد و این نامهها را «مکاتبات عادی و داخلی» بیمارستان عنوان کرد.
اعتراض رئیس کمیسیون بهداشت مجلس به رسانهها برای انتشار خبر این فاجعه!
بر اساس دادههای موجود در سایت بیمارستان چشم پزشکی نگاه، نام حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به عنوان یکی از پزشکان این بیمارستان ثبت شده است، علاوه بر او نام بهرام عین الهی وزیر سابق بهداشت و برخی دیگر از مقامات فعلی و سابق وزارت بهداشت نیز به عنوان پزشک در سایت بیمارستان درج گردیده است. یک پزشک در گفتوگو با خبرنگار آفتابنیوز این احتمال را مطرح کرد که برخی از مقامات ممکن است در اصل سهامدار و ذینفع بیمارستان باشند.
شاید اگر یک ساعت در منزل خود را مجبور نمایید که چشمتان را ببندید، بهتر فاجعه کور شدن ابدی را درک نمایید، با این همه حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس ضمن حمله به رسانههای منتشر کننده این خبر گفت: «قرار نیست که مردم را نگران کنید و هر روز همه این خبر را پخش نمایند».
وی که تلاش میکرد که این مسئله را به مخالفان خارج نشین ربط دهد، در ادامه گفت: «بیش از یک ماه از این موضوع گذشته و هر روز گروهی میخواهند این موضوع را برجسته کنند و حیثیت سلامت حوزه بهداشت و درمان را که افتخار نظام جمهوری اسلامی است خدشهدار کنند. ممکن است از این اتفاقات بیفتد و قبلاً هم افتاده است، اما نمیدانم چرا اینبار رسانههای خارجی هم به آن پرداختهاند. این نشان میدهد که پشت این جریانات اتفاقات دیگری هست و ما در داخل باید بگذاریم مراحل قانونی پیگیری و انجام شود. اگر شما (رسانه ها) دامن نزنید و بزرگ نکنید مردم بیاعتماد نمیشوند. دلیلی ندارد که رسانهها هرروز این مسئله را برجسته کنند.»
در همین حال وبسایت تابناک به شدت از اظهارات رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس انتقاد کرده و نوشته است که او و همچنین وزیر پیشین بهداشت و یک نماینده دیگر مجلس از پزشکان بیمارستان نگاه هستند و «عمده پزشکان این مرکز از سهامداران اصلی آن محسوب میشوند».
عمدی بوده یا نبوده؟
با توجه به نفوذ گسترده سهامداران بیمارستانهای خصوصی در وزارت بهداشت، از همان ابتدا برخی پزشکان نسبت به احتمال اعمال نفوذ و کوتاهی این وزارتخانه هشدار داده بودند.
هر چند رئیس بیمارستان نگاه در تلاشی برای بی تقصیر جلوه دادن بیمارستان خود به احتمال «عمدی بودن حادثه» و یافتن برخی چیزهای «غیرعادی» در دوربینهای مدار بسته اشاره نمود.
اما قائم مقام وزیر بهداشت در آشفتگی و هرج و مرج رسانهای و احتمالاً عدم هماهنگی با مالکان بیمارستان نگاه، در تلاشی برای بی تقصیر جلوه دادن آنان و تخفیف دادن موضوع گفت: «نمیتوان گفت که عمدی در کار بوده است. اتفاقات ناگواری مانند این اجتنابناپذیر است و در همه جای دنیا اتفاق میفتد».
یک وکیل در صفحه اجتماعی خود در توییتر ابراز نگرانی نمود که در نهایت پس از فراموش شدن این مسئله از سوی مردم، ماجرا با پرداخت یک دیه مختصر که به گفته او برای سهامداران پولی نیست، فیصله یابد. وی اظهار تردید کرد که وزارت بهداشت حاضر به بستن این بیمارستان و مجازات مالکان در قبال مسئولیتی که در برابر بیماران دارند، باشد.
این در حالی است که برای مثال اگر غذای مسموم یک رستوران موجب نابینا شدن یک فرد شود، وزارت بهداشت حتماً آن مکان را پلمپ خواهد کرد، اما تا کنون حتی حاضر نشده این بیمارستان را به صورت موقت و تا روشن شدن نتیجه تحقیقات تعطیل نمایید.
نابسامانی حوزه بهداشت و درمان و یکه تازی سودجویان در این بخش فراتر از بحث تغییر دولتها به نظر میرسد و تا بدینجای کار به نظر نمیرسد که وزیر بهداشت و وزارتخانه تحت امر او قصد داشته باشند تا به قیمت منافع فردی و سیاسی خود و در جهت دفاع از قربانیان با سهامداران ذینفوذ این بیمارستان وارد پیکار حقوقی شوند.
گفتنی است به تازگی چند نفر از پرسنل بیمارستانی در تبریز نیز به جای داروی شیمی درمانی به بیماران آب مقطر تزریق کردهاند و به گفته مسئولین امر، داورهای گران قیمت شیمی درمانی را در بازار آزاد به فروش رساندهاند، سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به ۳ حادثه بیمارستان نگاه، تزریق آب مقطر و آتش سوزی در بیمارستان قائم واکنش نشان داد و مدعی شد که «مجلس با جدیت» این مسائل را دنبال خواهد کرد.
فاجعه کور شدن ۹ شهروند؛ متخلفان مجازات خواهند شد؟
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "فاجعه کور شدن ۹ شهروند؛ متخلفان مجازات خواهند شد؟" هستید؟ با کلیک بر روی حوادث، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "فاجعه کور شدن ۹ شهروند؛ متخلفان مجازات خواهند شد؟"، کلیک کنید.