رفع مشکلات زیست محیطی صنایع پالایشگاهی با تولید پایدار کننده‌های هیبریدی

رفع مشکلات زیست محیطی صنایع پالایشگاهی با تولید پایدار کننده‌های هیبریدی

پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش بنیان موفق به تولید پایدار کننده هیبریدی جهت تثبیت سازند‌های حساس به آب (شیل) شده اند؛ این محصول قابلیت رفع چالش‌های زیست محیطی و افزایش سرعت حفاری تا ۵۰ درصد دارد.

محمد حسین اخلاقی، رئیس هئیت مدیره و مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مجله برترین ها گفت: بحث حفاری لایه‌های شیلی از مهمترین مشکلاتی است که صنعت حفاری در حوزه‌های نفتی با آن مواجه‌اند؛ لایه‌های شیلی لایه‌‏های حساس به آب هستند و به محض جذب آب متورم می‌شوند یا ریزش می‌کنند.

وی افزود: این امر باعث می‌شود چاه نفت را از دست بدهیم که هزینه چند ده میلیاردی برای کشور تحمیل می‌کند؛ مسئله‌ای که اکنون مناطق جنوب، مرکز و شمال شرق با آن درگیر هستند.

وی اظهارکرد: حفرات این لایه‌ها یا سازند‌ها در حد نانومتر هستند. از طریق این حفرات آب وارد کانال‌های خاک رسد شده و باعث تورم و ریزش این لایه‌ها می‌شود. محصول تولیدی این شرکت برپایه کوانتوم متریال است که می‌تواند لایه‌ها را کنترل کند و برای جذب و تورم لایه‌ها نقش بازدارندگی داشته باشد و حفاری چاه را طی یک یا دو روز انجام دهد و مشکلی نیز با سیالات پایه آبی نداشته باشد.

به گفته وی، سیالات پایه آبی جایگزین سیالات پایه روغنی و گازوئیلی هستند که اکنون به خاطر مسائل زیست محیطی استفاده از آنها ممنوع شده است. در حال حاضر زیست بوم برخی از مناطق جنوب کشور مانند مارون به علت استفاده از این نوع سیالات کاملا نابود شده اند به همین دلیل محیط زیست استفاده از این سیالات را ممنوع کرده است.

این پژوهشگر تصریح کرد: اکنون به دلیل مشکلات زیست محیطی استفاده از سیالات آبی و افزایه‌هایی که بتوانند عملکرد سیالات روغنی را داشته باشند، مطرح شده است.

وی بیان کرد: این محصول به دلیل اینکه می‌تواند همزمان از مکانیزم‌های مکانیکی، شیمیایی و فیزیکی استفاده کند تا سازند را پایدار نگه دارد، محصولی است که نوآوری جهانی دارد.

اخلاقی گفت: در حال حاضر ۳ گرید محصول ساخته‌ایم. یک، گرید پایه هیبرید که داخل آن از مواد پیشرفته استفاده شده است. این محصول از چند جزء تشکیل شده است. دوم، پایه پلیمر که پایدار کنندگی شان به دلیل کپسوله کردن خاک رس داخل سازند است.

وی افزود: سوم، هایپر رومنس که در چاه‌هایی که دما و فشار زیادی وجود دارد، استفاده می‌شود؛ در برخی چاه‌های خاص میادین نفتی به دلیل دما و فشار زیاد قادر به حفاری نیستیم و تولید را از دست می‌دهیم، اما با استفاده از افزایه‌های این سیالات می‌توانیم حفاری آن مقاطع را نیز داشته باشیم.

مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان یادآورشد: آمریکا و فرانسه بزرگترین سازند‌ها و افزایه‌های سیال حفاری هستند. سازند منطقه عرب توسط این دو کشور تامین می‌شود. اخیرا چینی‌ها به این حوزه ورود پیدا کرده اند و نیاز منطقه عمان و قطر را برطرف می‌کند.

وی تاکید کرد: این محصول نفتی به دلیل اینکه کالای استراتژیک است وارد کشور نمی‌شود از اینرو مجبور به استفاده از سیالات گازوئیلی یا پایه روغنی بودیم. چاره‌ای هم نداشتیم، زیرا چند هزار بشکه نفت را از دست می‌دادیم. اکنون این کالای استراتژیک با عنوان یک محصول نوآوری جهانی در داخل کشور تولید می‌شود.

اخلاقی گفت: اکنون در مرحله ابتدایی تاییدیه از یک شرکت خارجی هستیم تا این محصول را به عمان صادر کنیم. منتظر آزمایش‌های میدانی آن هستیم. در داخل کشور نیز بیشتر نیاز به سرمایه گذاری شرکت‌های سرمایه گذار و خطر پذیر (VC) داریم، زیرا حجم مصرف این مواد در کالا‌های نفتی بسیار بالاست. نیاز به حجم بالایی از سرمایه گذاری‌ها را داریم تا حداقل بتوانیم قراردادی یک ساله با یک شرکت پیمانکار نفتی برای تامین این افزایه‌ها منعقد کنیم.

رفع مشکلات زیست محیطی صنایع پالایشگاهی با تولید پایدار کننده‌های هیبریدی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رفع مشکلات زیست محیطی صنایع پالایشگاهی با تولید پایدار کننده‌های هیبریدی" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رفع مشکلات زیست محیطی صنایع پالایشگاهی با تولید پایدار کننده‌های هیبریدی"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه