خوردن زعفران در هفته اول بارداری

خوردن زعفران در هفته اول بارداری | آیا مصرف زعفران در بارداری ضرر دارد؟

با وجود این که فواید زعفران بی‌شمار است؛ اما خوردن زعفران در هفته اول بارداری قطعاً می‌تواند مضراتی را به همراه داشته باشد. به دلیل عوارض مصرف زعفران در بارداری هر گونه نوشیدنی درست شده با زعفران در هفته‌های اول بارداری به‌شدت منع شده است؛ زیرا مصرف آن با خطراتی همراه خواهد بود. پیشنهاد می‌شود در سه‌ماهه اول بارداری به‌خصوص هفته‌های اول از مصرف زعفران خودداری نمایید. برای آشنایی بیشتر با تاثیر خوردن زعفران در بارداری تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

خوردن زعفران در هفته اول بارداری

تاثیر و عوارض مصرف زعفران در بارداری

زعفران به دلیل مواد تشکیل دهنده و ترکیباتی که دارد می‌تواند برای بارداری مفید باشد. موادی مانند آهن که برای تولید گلبول‌های قرمز بسیار مهم هستند و همین امر سبب جلوگیری از کم‌خونی می‌شود. زعفران همچنین منبع غنی ویتامین A و ویتامین C که برای جذب آهن مفید است.

علاوه بر این، زعفران حاوی آنتی‌اکسیدان است که بدن را در برابر رادیکال‌های آزاد حفظ می‌کند. توجه داشته باشید که گنجاندن زعفران برای زن حامله و جنین در رژیم غذایی مفید است؛ اما حتماً باید با مشورت پزشک باشد. در حالت کلی زعفران قبل از بارداری هیچ منعی ندارد و حتی برای بدن نیز مفید است.

اما خوردن چه مقدار زعفران در بارداری خطرناک است؟ نکته مهم این است که در سه ماه اول بارداری و خوردن زعفران در هفته اول بارداری توصیه نمی‌شود؛ چرا که زعفران برای زن باردار موجب انقباضات رحم می‌شود و در سه ماه اول وضعیت جنین ناپایدار بوده و ممکن است با این انقباضات جنین سقط شود؛ بنابراین می‌توانید بعد از ماه چهارم زعفران مصرف نمایید که این مقدار نباید بیش از ۰٫۱ گرم در روز باشد و حتماً قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

چگونه سقط جنین با زعفران اتفاق می افتد؟

مصرف این گیاه در سه ماه اول بارداری و همچنین خوردن زعفران در هفته اول بارداری باعث افزایش پروستاگلاندین در رحم شده که این امر برای جنین خطرناک است. از طرفی یکی از عوارض مصرف زعفران در بارداری این است که سبب بالابردن دمای بدن و افزایش انقباضات رحم می‌شود که این امر نیز برای جنین خطرناک است.

در صورتی که سقط‌جنین با زعفران اتفاق بیفتد، خطرات جبران‌ناپذیری همچون سنگ‌کوب و ایست قلبی نیز مادر را تهدید می‌کند. البته باید گفت که لازم نیست حتماً در دوران بارداری این ماده غذایی را از برنامه غذایی‌تان به‌طورکلی حذف کنید یا خیلی نگران استفاده از آن در غذا باشید.

خوردن زعفران در هفته اول بارداری؛ مصرف چه مقدار زعفران باعث سقط ‌جنین می ‌شود؟

همان‌طور که می‌دانید سه ماه اول بارداری مهم‌ترین و بحرانی‌ترین ماه‌های بارداری است؛ زیرا که در این سه ماه جنین به‌صورت کامل شکل نگرفته و بسیار حساس است. قطعاً طبیعی است در این سه ماه بیشتر از هر وقت دیگری مواظب خود و کودک دلبندتان باشید. بهتر است از خوردن زعفران در هفته اول بارداری و در سه ماه اول بارداری خودداری کنید؛ اما در ماه‌های بعدی عوارض مصرف زعفران در بارداری به حداقل می‌رسد و استفاده از زعفران منعی ندارد. بهتر است در تمام موارد اعتدال را رعایت کنید. به‌طورکلی بهتر است که:

  • در سه ماه اول بارداری از مصرف زعفران پرهیز کنید.
  • در سه ماه دوم مصرف ۰.۱ گرم زعفران مجاز است (۰.۱ گرم زعفران برابر است با ۱۰ تا ۱۵ رشته زعفران).
  • و در سه ماه سوم در منابع محدودیت خاصی ذکر نشده است.

همان‌طور که بیان شد بعد از سه ماه اول بارداری مصرف ۰.۱ گرم زعفران در روز مجاز است و حتی موجب تقویت نیز می‌شود؛ زیرا که خواص زعفران بی‌شمار و فوق‌العاده است؛ ولی باید گفت که مصرف بیش از حد مجاز زعفران در روز خطر سقط‌جنین با زعفران را بالا می‌برد. از طرفی مصرف ۲ گرم زعفران در ماه مفید است. پس باتوجه‌به نکات بیان شده آن مقدار از زعفران که در طبخ غذا استفاده می‌شود تأثیری روی سلامتی جنین نمی‌گذارد و خیالتان از این موضوع راحت باشد.

آیا زعفران باعث سقط جنین میشود؟

در سه ماهه اول بارداری تحت هیچ شرایطی نباید از زعفران استفاده کرد حتی به مقدار خیلی کم. در این زمان جنین به طور کامل تشکیل نشده و بسیار آسیب پذیر است. مصرف زعفران انقباضاتی در رحم ایجاد می کند که موجب ایجاد اختلال در تکامل جنین و آسیب رسیدن به آن و در نهایت موجب سقط می شود. بیشتر گزارشات سقط جنین با زعفران در سه ماهه اول بارداری اتفاق می افتد.

در سه ماهه دوم بانوان باردار مجاز به مصرف مقدار کمی زعفران در طول روز هستند که زعفران آب شده مورد استفاده در غذا یا نوشیدنی نیز جزو این مقدار مصرفی حساب می شود.

در سه ماهه سوم بارداری مصرف زعفران مانند سه ماهه دوم مجاز است اما به مقدار کم و با نظارت و مشورت پزشک مصرف زیاد زعفران تنها به بانوان باردار که به تمامی افراد توصیه نمی شود پس بهتر است به میزان کم و مناسب از آن استفاده کنید تا از مزایای آن بهره مند شوید.

چه مقدار زعفران باعث سقط میشود؟

اگر در ماه های امن برای مصرف زعفران هستید هم پیشنهاد ما این است به این مطالب اکتفا نکنید و حتما قبل از مصرف با پزشک متخصص مشورت نمایید. بھ طور میانگین می توان گفت 0.1 گرم زعفران در روز و حداکثر دو گرم در ماه بیشترین مقداری است که می توان زعفران را مصرف کرد از این مقدار می توان در دمنوش های مجاز،  شیر زعفران، غذاهای مختلف استفاده کرد تا از خواص بی نظیر آن بهره مند شد.

مزایای خوردن زعفران در بارداری

اگر در هنگام صبح سرگیجه در حالت تهوع دارید می توانید با نوشیدن یک فنجان چای زعفران به بهبود این سرگیجه و حالت تهوع کمک کنید.

·         کمک به بهبود خواب :

زعفران به دلیل داشتن کروسین به درمان بی خوابی و کم خوابی ناشی از دردھای دوران بارداری کمک شایانی می کند.

·         تنظیم فشار خون :

اگر در دوران بارداری مادران دچار فشار خون شدن می توانند از این گیاه بی نظیر برای درمان و کنترل فشار خون استفاده کنند زیرا زعفران ضربان قلب را کاهش داده و فشار خون را پایین می آورد همچنین تنفس را نیز تنظیم می کند.

·         کمک به هضم و گوارش غذا :

از دیگر خواص زعفران برای خانم های باردار می توان به بهبود گردش خون ، تسکین اسیدی شدن معده و روده اشاره کرد. در بارداری سطح پروژسترون بسیار بالا رفته کہ باعث کاھش سرعت گوارش غذا میشود این مشکل در دوران بارداری بزرگ تر و جدی تر است زیرا فشار ناشی از بزرگی رحم روی معده و روده است.

·         کاهش ریزش مو :

زعفران حاوی آنتی اکسیدان است که به رشد سلول های جدید کمک می کند و فولیکول های مو را تحریک میکند و آنها را ترمیم میکند این خاصیت بسیار مناسب برای مادرانی است که در دوران بارداری دچار ریزش مو میشوند.

·         حفظ و افزایش آهن و هموگلوبین خون :

زعفران به دلیل داشتن آهن بسیار بالا گلبول های قرمز را افزایش داده و کم خونی را درمان میکند.

·         بهبود روحیه و خلق و خوی :

زعفران برای تقویت روحیه و بهتر کردن وضعیت خلقی بسیار مناسب است عصاره زعفران ھورمون ھای مغز مثل سروتونین و سطح دوپامین را افزایش میدهد که موجب کاهش افسردگی میشود.

·         بهبود دیابت :

یکی از شایع ترین بیماری های دوران بارداری دیابت بارداری است در گیاه زعفران منگنز وجود دارد که قند خون افراد دارای دیابت را کاهش داده همچنین کروسین داخل آن مقاومت به انسولین را افزایش می دهد که باعث کم شدن قند خون می شود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "خوردن زعفران در هفته اول بارداری" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "خوردن زعفران در هفته اول بارداری"، کلیک کنید.