توافق اسراییل و حماس بر سر قطعنامه شورای امنیت/ اولین نشانه های امیدبخش ظاهر می شوند
رسول سلیمی: در حالی شورای امنیت سازمان ملل متحد با 14 رای موافق و بدون هیچ رای مخالفی، قطعنامه آتش بس فوری در غزه را تصویب کرد که که جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا نخستین بار مفاد آن را پیشنهاد کرد از دو طرف مخاصمه در غزه می خواهد که فورا به جنگ 8 ماهه در این نوار باریک ساحلی پایان دهند و مراحل گام به گام آن را برای رسیدن به یک آتش بس دایمی اجرا کنند. این قطعنامه هرگونه تغییر جمعیتی یا ارضی در غزه، از جمله هرگونه اقدامی که قلمرو فلسطین را کاهش دهد، را رد میکند.
عصر دوشنبه، شورای امنیت سازمان ملل متحد در حالی با 14 رای موافق و یک رای ممتنع (روسیه) قطعنامه پیشنهادی آمریکا را تصویب کرد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در جریان هشتمین سفر خود به خاورمیانه از زمان شروع جنگ غزه در بیت المقدس با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل دیدار کرد.
در این قطعنامه 7 بندی آمده است که قطعنامه پیشنهادی آمریکا تمام قطعنامه های مربوطه در مورد وضعیت خاورمیانه، از جمله موضوع فلسطین را یادآور می شود و بر اهمیت تلاش های دیپلماتیک مستمر مصر، قطر و آمریکا با هدف دستیابی به یک توافق آتش بس جامع شامل سه مرحله تاکید می کند.
این قطعنامه که سه فاز گام به گام را از آغاز تا تثبیت آتش بس در نظر گرفته است در مرحله نخست خواستار مبادله اسرا و زندانیان فلسطینی همزمان با برقراری آتش بس موقت شده است.
بنابر متن این قطعنامه که آمریکا تهیه کرده و نخستین بار 10 روز پیش جو بایدن از آن خبر داد، فاز دوم این قطعنامه شامل «پایان دایمی خصومت و درگیری ها» است که قرار است همزمان با عقب نشینی کامل ارتش اسراییل از غزه عملی شود.
فاز سوم هم متمرکز بر برنامه بلندمدت برای آینده منطقه است از جمله آغاز طرح چندین ساله بازسازی غزه خواهد بود.
این قطعنامه تاکید می کند اگر مذاکرات برای مرحله اول بیش از شش هفته طول بکشد، آتش بس تا زمانی که مذاکرات در جریان است ادامه خواهد داشت و از آمادگی آمریکا، مصر و قطر برای برای اطمینان از ادامه مذاکرات تا زمانی که تمام توافقات حاصل شود و فاز دوم بتواند آغاز شود، خبر می دهد.
قطعنامه تصویب شده، بر اهمیت پایبندی طرفین به شرایط این پیشنهاد پس از توافق تاکید می کند و از همه کشورهای عضو و سازمان ملل می خواهد که از اجرای آن حمایت کنند.
در همین راستا جو بایدن رییس جمهور آمریکا 11 خرداد 1403 و در آستانه انتخابات 5 نوامبر سال جاری (15 آبان ماه 1403) اعلام کرد که اسراییل پیشنهاد جدیدی برای برقراری آتش بس و تبادل اسرا ارایه کرد که از طریق قطر به حماس ارایه شده است و از طرفین خواست این فرصت را از دست ندهند و بر سر این پیشنهاد به توافق برسند.
چه آنکه ریاض المالکی، مشاور رییس تشکیلات خودگردان فلسطین روز دوشنبه به یک ایستگاه رادیویی محلی گفته بود که تا کنون در این باره «سیگنال های مثبتی» دیده شده و امیدوار است که «این پیشنهاد پذیرفته شود».
در همین حال نماینده حماس گفته این گروه قطعنامه شورای امنیت را برای خروج نیروهای اسراییلی از غزه و آزادی گروگان ها می پذیرد. آنتونی بلینکن این را نشانه ای امیدبخش دانسته، اما گفته یحیی سنوار رهبر شاخه نظامی این گروه که هم اکنون در غزه علیه اسراییل می جنگد نیز باید با آن موافقت کند.
روزنامه وال استریت جورنال در تازه ترین شماره خود در گزارشی اختصاصی نوشته است که سنوار تا کنون با آتش بس مطرح از سوی آمریکا موافقت نکرده است، چرا که نبردهای کنونی و شمار بالای قربانیان را به سود راهبرد و وجهه حماس تلقی می کند. او به نوشته این گزارش معتقد است که “اسراییل در این جنگ بیش از فلسطینی ها بازنده است و حماس در پی درگیری های اخیر حالا در همان نقطه ای است که می خواستیم. “
در همین حال جوزپ بورل، مسیول سیاست خارجی و امور امنیتی اتحادیه اروپا، با وجود استقبال از آزادی گروگان ها در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «گزارش ها در مورد کشتار دوباره غیرنظامیان وحشتناک است» و تاکید کرد «حمام خون باید فورا پایان یابد».
311213
توافق اسراییل و حماس بر سر قطعنامه شورای امنیت/ اولین نشانه های امیدبخش ظاهر می شوند
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "توافق اسراییل و حماس بر سر قطعنامه شورای امنیت/ اولین نشانه های امیدبخش ظاهر می شوند" هستید؟ با کلیک بر روی بین الملل، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "توافق اسراییل و حماس بر سر قطعنامه شورای امنیت/ اولین نشانه های امیدبخش ظاهر می شوند"، کلیک کنید.