مالیات دندانپزشکان و کلینیک های دندانپزشکی

مطابق با ماده 1 قانون مالیات های مستقیم هر شخصی که در ایران درآمدی به دست می آورد باید مالیات آن را پرداخت نماید. دندانپزشکان هم شامل این قانون می شوند. هر دندانپزشک چه به صورت خویش فرما و چه به صورت کارمند باید مالیات پرداخت کند.
روند پرداخت نیز بر اساس ارائه اظهارنامه مالیاتی است. شما باید هر ساله به سازمان امور مالیاتی کشور به صورت خود اظهاری اظهارنامه مالیاتی ارائه دهید. میزان مالیات بر اساس درآمد شخص مودی تعیین می گردد.

مالیات دندانپزشکان و کلینیک های دندانپزشکی

مالیات بر درآمد دندانپزشکیمالیات بر درآمد دندانپزشکی

مالیات بر درآمد دندانپزشکی

محاسبه مالیات بر درآمد دندانپزشکان بر اساس ضریب مالیاتی انجام می گردد. اما اگر دندانپزشک در مرکز دولتی یا خصوصی به صورت ثابت حقوقی را دریافت نماید در این صورت مالیات بر حقوق کارکنان به او تعلق خواهد گرفت. در صورتی که دندانپزشک در کلینیک خصوصی کار کند بر اساس درآمد غیر ثابت باید مالیات پرداخت نماید که محاسبه آن بر عهده حسابدار کلینیک است. دندان پزشکان در صورتی که به صورت خویش فرمایی کار کنند باید اظهارنامه مالیاتی مالیات بر درآمد عملکرد مشاغل حقیقی را پرداخت نمایند.
در صورتی که یک دندانپزشک مالک یک کلینیک خصوصی باشد و یا مجوز حقوقی داشته باشد باید اظهارنامه مالیات بر عملکرد مشاغل حقوقی را در تیر ماه هر سال ارائه کند.
میزان دقیق مالیات بر اساس ضرایب مالیاتی تعیین می گردد. که در ادامه با ذکر مثال توضیح خواهیم داد که چگونه به دست می آید.

مالیات دندانپزشک شاغل در کلینیکمالیات دندانپزشک شاغل در کلینیک

مالیات دندانپزشک شاغل در کلینیک دندانپزشکی

در این حالت حسابدار کلینیک باید مجموع پرداختی ها به دندانپزشک را در طول یک ماه محاسبه نماید. البته باید دید که کلینیک به چه صورت با دندانپزشک قرارداد می بندد. نوع قرارداد در میزان پرداخت مالیات بستگی دارد.
اگر دندانپزشک با حقوق ثابت در کلینیک خصوصی یا دولتی کار کند مطابق با میزان حقوق ماهیانه از او مالیات کسر می گردد. در این شرایط لازم نیست که دندانپزشک اظهارنامه مالیاتی ارائه دهد.
در صورتی که دندانپزشک دستمزد خود را بر اساس عملکرد خویش و تعرفه های دندانپزشکی به ازای هر دندان دریافت کند مالیات سالیانه او محاسبه شده و حسابدار کلینیک این وجه را از او اخذ می نماید. زیرا مالک کلینیک به عنوان یک مودی باید اظهارنامه مالیاتی ارائه دهد و مالیات درآمد بدست آمده را پرداخت کند. در این حالت میزان ضریب مالیاتی متفاوت خواهد بود.

جدول ضرایب مالیاتی دندانپزشکی

حیطه فعالیت دندانپزشکی ضریب مالیاتی
تخصص های مختلف دندانپزشکی

مثل کودکان ریشه لثه و …

25
فوق تخصص های مرتبط دندانپزشکی 30
متخصصین جراحی دندانپزشکی 30
فوق تخصص های جراحی دندانپزشکی 35
دندانپزشکان عمومی 25
متخصص بیماری های دهان و تشخیص و دندانپزشکی جامعه نگر 27
متخصص دندانپزشکی اطفال 26
متخصص درمان ریشه متخصص دندانپزشکی ترمیمی و جراحی لثه 34
متخصص ارتودنسی 36
متخصص پروتزهای دندانی 38
متخصص جراحی دهان و فک و صورت 42
کارکرد پزشکان دندانپزشکان پیراپزشکان مشاوران روانشناسی

روان درمانی تغذیه و رژیم درمانی و…در مراکز درمانی(اعم از

بیمارستاندرمانگاه و…)-در صورت ارائه قرارداد و اسناد و

مدارک مثبته درآمدی و عدم ارائه اسناد و مدارک هزینه ها

65
کارکرد پزشکان دندانپزشکان پیراپزشکان مشاوران روانشناسی

روان درمانی تغذیه و رژیم درمانی و…در مراکز درمانی(اعم از

بیمارستان درمانگاه و…)-در صورت عدم ارائه قرارداد و اسناد و

مدارک مثبته

70
کلینیک های دندانپزشکی 25
کمک دندانپزشک تجربی 25
لابراتوار دندانسازی و دندانساز تجربی 21

 معافیت های مالیاتی در دندانپزشکی

ما در قانون مالیات بر درآمد عملکرد مشاغل حقیقی دندانپزشکان معافیت مالیاتی مطلق نداریم.
ممکن است بنا به تبصره ای خاص تخفیفاتی ارائه گردد. مثلا پاداش ها فوق العاده حق کشیک اضافه کار مالیات ندارد و در مالیات بر حقوق محاسبه نمی شود.
همچنین دندانپزشکانی که در مناطق محروم و دور افتاده کار می کنند نیز به آن ها تخفیفات مالیاتی ارائه خواهد شد.
در شرایطی بسیار خاص برای کلینیک های دندانپزشکی مناطق محروم نیز ممکن است معافیت مالیاتی در نظر گرفته شود.

نحوه پرداخت مالیات دندانپزشکی

باید ابتدا به سامانه مودیان مراجعه نمایید و نام کاربری و کلمه عبور خود را وارد نمایید.
سپس اقدام به ارسال اظهارنامه مالیاتی نمایید.
برای کلینیک هایی که بالای 15 میلیارد تومان درآمد دارند و یا دندانپزشکانی که بیشتر از این رقم درآمدی را بدست آورده اند ارائه لیست هزینه ها الزامی است.
ارسال اظهارنامه مالیاتی مالیات بر درآمد دندانپزشکان باید حتما توسط شرکت حسابدار معتبر ارسال گردد. خصوصا برای کلینیک های تخصیی با ماهیت حقوقی که باید لیست هزینه های خود را نیز اعلام نمایند.
مشاوران شرکت خدمات مالیاتی و حسابداری دهناد به شما راهکارهای قانونی را برای کاهش دادن هزینه ها و در نهایت مالیات کمتر مشاوره خواهند داد. پس بهتر است خودتان اظهارنامه مالیاتی را ارسال نکنید و از مشاوران متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

تنظیم اظهارنامه مالیاتی کلینیک دندانپزشکی

برای تنظیم اظهارنامه مالیاتی توسط شرکت های خصوصی مالیاتی معتبر باید اسناد حسابداری کلینیک ها موجود باشد. صورت حساب دریافتی ها هزینه ها تراز نامه سود و زیان و سایر اسناد حسابداری حتما می بایست بدون هیچ گونه ابهامی ارائه گردد و تراکنش ها به صورت دقیق ثبت شود. بر اساس میزان هزینه ها می توان میزان مالیات را برآورد نمود و اقدام به ثبت اظهارنامه کرد. اما برای رقم های کوچک درآمدی محاسبه با استفاده از ضریب مالیاتی خواهد بود.
درست است که ما به صورت خود اظهاری درآمد را به سازمان امور مالیاتی کشور اعلام می داریم ولی گاهی اوقات میزان هزینه ها آن قدر بالاست که محاسبه با ضریب مالیاتی ممکن نیست و در این حالت احتمال دارد که مودی مالیات بیشتری پرداخت کند.
در این شرایط می توان اعتراض کرد ولی شما در حین اعتراض می بایست لیست هزینه های خود را به ممیز مالیاتی اعلام نمایید.

خدمات مالی و مالیاتی دندان پزشکی

حسابداران کلینیک های دندانپزشکی باید خرید مواد تجهیزات وسایل و لیست هزینه ها را به طور کامل در سیستم ثبت نمایند. میزان دریافتی از مراجعه کنندگان نیز باید ثبت گردد. اسناد مربوط به بدهی ها وام و همه موارد باید کاملا دقیق ثبت گردد. برای اینکه بتوانیم تکالیف مالیاتی را ارائه دهیم نیاز به بستن حساب پایان سال می باشد.

ثبت اسناد حسابداری و ارائه گزارشات حسابداری

مطابق با رویه ذکر شده در بالا می بایست انجام گردد. اگر مجموعه حسابدار ندارد باید از نیروی کار پاره وقت کمک گرفت. و یا اینکه می توانید کلیه خدمات حسابداری را به شرکت خدمات معتبری چون دهناد برون سپاری کنید.

شناسایی بهای تمام شده ارائه خدمات

بهای تمام شده ارائه خدمات دندانپزشکی بدین معناست که دستمزد باید از هزینه های خرید مواد دندانپزشکی کسر شود و آنچه که باقی می ماند به عنوان درآمد منظور می گردد.
درآمد ها تجمیع شده و هزینه های اجاره و حقوق پرسنل نیز کسر خواهد شد.
و اما فرمول محاسبه مالیات دندانپزشکان بدین صورت محاسبه می گردد:
فرمول دارایی = درآمد – هزینه
عدد به دست آمده – رقم معافیت مالیاتی سالیانه = درآمد مشمول مالیات
درآمد مشمول مالیات بسته به رقم در اعداد 0.15 یا 0.20 یا 0.25 ضرب خواهد شد.

روش دوم

میزان دریافتی ها * ضریب مالیاتی = درآمد
درآمد – میزان معافیت مالیاتی سالیانه = درآمد مشمول مالیات
درآمد مشمول مالیات در اعداد 0.15 یا 0.20 یا 0.25 ضرب خواهد شد. برای رقم های بزرگ محاسبه به صورت پلکانی است.
برای مشاغل با مجوز حقوقی کلیه مراحل بالا انجام شده و در گام آخر عدد بدست آمده در 0.25 ضرب خواهد شد.

تنظیم و ارسال اظهارنامه عملکرد

از خدماتی بوده که شرکت های تخصصی خدمات حسابداری و مالیاتی برای دندانپزشکان و کلینیک های دندانپزشکی انجام می دهند.
ضریب مالیاتی تخصص های مختلف دندانپزشکی با یکدیگر متفاوت است.

ارسال اظهارنامه ارزش افزوده دندانپزشکارسال اظهارنامه ارزش افزوده دندانپزشک

ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

درخصوص اظهارنامه ارزش افزوده شما باید بدانید که برای دندانپزشکان مالیات بر ارزش افزوده تکلیفی تعیین نشده است. بابت درست کردن دندان لازم نیست هزینه ای را بابت مالیات بر ارزش افزوده دریافت نمایند.
اما خود آن ها ممکن است در هنگام خرید تجهیزات مالیات بر ارزش افزوده محصولی را پرداخت کنند.
اگر دندانپزشکی در حیطه فروش تجهیزات دندانپزشکی فعالیت کند می بایست به صورت فصلی مالیات بر ارزش افزوده پرداخت نماید. برای پرداخت مالیات بر ارزش افزوده باید اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده را به صورت فصلی ارسال کرد.

ارسال گزارش معاملات فصلی

صورت معاملات فصلی باید پس از پایان هر فصل ارسال گردد. البته برای فصل زمستان مدت زمان بیشتری تمدید خواهد شد. ارائه گزارشات فصلی بیشتر برای دندانپزشکانی کاربرد دارد که در حیطه واردات و یا صادرات تجهیزات دندانپزشکی فعالیت دارند و یا خود دارای شرکت پخش لوازم دندانپزشکی هستند.

ارسال سامانه مودیان

کلیه مودیان باید کد مالیاتی داشته باشند. ارسال اظهارنامه مالیاتی دندانپزشکان بدون کد مالیاتی ممکن نیست. سامانه مودیان به نشانی my.tax.gov.ir برای هر مودی پنل کاربری خصوصی تهیه نموده است.

آنالیز درآمد و هزینه

میزان دریافتی ها با هزینه هایی که در کلینیک های دندانپزشکی انجام می شود می بایست تناسب داشته باشد. حتما می دانید که ترازنامه سود و زیان چیست. گزارش های مالی دوره ای در خصوص آنالیز درآمد و هزینه باید به مدیران کلینیک اعلام شود تا از وضعیت مالی شرکت و ارائه استراتژی های بلند مدت آگاهی لازم را بدست آورند.

جمع بندی

ارسال اظهارنامه مالیات بر درآمد عملکرد سالیانه دندان پزشکان خویش فرما حقیقی و یا کلینیک های ارائه دهنده خدمات دندان پزشکی حقیقی و حقوقی به صورت کاملا تخصصی توسط شرکت حسابداری دهناد در موعد مقرر صورت می پذیرد.

منبع: https://dehnaad.com/dentists-tax/

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مالیات دندانپزشکان و کلینیک های دندانپزشکی" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مالیات دندانپزشکان و کلینیک های دندانپزشکی"، کلیک کنید.