از تاثیر یک سریال در مصرف اینترنت کشور تا تشریح اولویت های وزارت ارتباطات

از دفع حملات سایبری تا مهم‌ترین مأموریت وزارت ارتباطات

افزایش ۱۸ درصدی سرعت پردازش مرسولات پستی اجرایی سازی توافقات سفر اخیر وزیر ارتباطات به صربستان اعلام اولویت های وزارت ارتباطات در سال جدید برخی از مهم ترین خبرهایی بودند که هفته گذشته در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر شد.

به گزارش مجله برترین ها هفته سوم فروردین ماه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با خبری از سوی وزیر ارتباطات مبنی بر تشریح اولویت های این وزارتخانه در سال جدید آغاز شد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار نوروزی با کارکنان و مدیران مجموعه وزارت ارتباطات و سازمان ها و شرکت های تابعه اولویت های سال جدید را بهبود معیشت کارکنان ارائه آمار شفاف پرهیز از سیاست زدگی و اجرای پروژه های ملی مانند هوشمندسازی انرژی و خدمات دولت الکترونیک عنوان کرد.  

وی گفته است در دنیا با هوشمندسازی انرژی تا ۲۰ درصد در مصرف انرژی صرفه جویی شده که بر اساس همین تجربه وزارت ارتباطات طرحی را برای هوشمندسازی ارائه و بعد از طرح در جلسه سران قوا و کمیسیون صنایع و معادن و استقبال از آن در حال حاضر این طرح به عنوان یکی از پروژه های ملی کشور توسط وزارتخانه های نفت نیرو و ارتباطات در دستور کار قرار گرفته است. اجرای این پروژه کار سخت و دشواری است اما برای کشور ضروری است و باید در این مسیر پیش برویم. بنابراین هوشمندسازی خدمات دولت را یکی دیگر از اولویت های سال جدید دانست که باید با رویکرد و نگاه جدیدی به آن پرداخته شود.  

افزایش ۱۸ درصدی سرعت پردازش مرسولات پستی از دیگر مواردی که مدیرعامل شرکت ملی پست در این هفته خبر داد. به گفته وی سال گذشته شاهد رشد ۱۰.۱ درصدی ترافیک مرسولات پستی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ بودیم که این موضوع به دلیل توسعه بازار پست به ویژه در حوزه تجارت الکترونیک اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: با این وجود استفاده از سامانه های پردازش هوشمند و نصب تجهیزات پیشرفته در مراکز پستی از جمله سورتینگ های خودکار و سیستم های شناسایی بارکد امکان پردازش سریعتر مرسولات را فراهم کرده؛ به گونه ای که هم اکنون سرعت پردازش مرسولات حدود ۱۸ درصد افزایش یافته است.

کاهش ۳۰ درصدی جرایم حوزه زمین 

علاوه بر موارد گفته شده در این هفته نیز اعلام شد که جرایم حوزه زمین ۳۰ درصد کاهش یافته به طوری که حسین پورمند- رئیس امور پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه درباره سامانه پنجره واحد زمین- گفته است که در زمینه پرونده های تغییر اراضی کاربری و باغ ها در ۱۰ ماه اول سال گذشته در قیاس با مدت مشابه سال قبل ۱۲.۲ درصد کاهش داشته ایم که این رقم در بخش تجاوز و تخریب پارک ها و اراضی ملی به ۳۴ درصد کاهش رسیده است.  

به گفته وی قطع درختان یا فراهم کردن شرایط آن از دیگر جرایم عمومی است که طی ۱۰ ماهه اول سال گذشته به واسطه فعالیت سامانه زمین با کاهش ۱۰.۷ درصدی تخلفات در این زمینه مواجه بوده اند. همچنین جرایم مرتبط با فعالیت کارخانه های آلاینده نیز در این مدت ۳۵ درصد کمتر شده و تجاوز به اراضی و املاک دولتی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۲ درصد کاهش را نشان می دهد؛ چرای دام در مناطق قُرق شده نیز ۲۲ درصد کمتر شده است.

به دنبال سفر رسمی سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران- به صربستان در اسفند ماه سال گذشته نشست مشترک مجازی با حضور نمایندگان وزارتخانه های مرتبط دو کشور (دوشنبه ۲۰ فروردین) برگزار شد.  

در این نشست محورهای مختلفی از جمله ترانزیت داده بین المللی امنیت اطلاعات تقویت همکاری های بخش خصوصی و برگزاری نشست های تخصصی میان فعالان اقتصادی و فناورانه دو کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.  همچنین مقرر شد با هدف پیگیری عملیاتی موضوعات مطرح شده کارگروه های تخصصی مشترکی میان نهادهای دولتی و بخش خصوصی دو کشور تشکیل شود. این کارگروه ها وظیفه تدوین نقشه راه همکاری های آینده و شناسایی پروژه های قابل اجرا در سطح دوجانبه را بر عهده خواهند داشت.  

اواسط هفته نیز رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران درباره پیاده سازی شش سامانه هوشمند در راستای اجرای برنامه ملی رفع ناترازی انرژی توضیحاتی ارائه کرد. به گفته صدر این برنامه از جمله موضوعاتی است که از سوی سران قوا پیگیری می شود و در قالب آن شش سامانه هوشمند باید پیاده سازی شود که حاکمیت آن دست وزارت ارتباطات بوده و بهره برداری آن برعهده دستگاه مربوطه خواهد بود. توسعه دولت هوشمند و پیاده سازی ابزارهای تسهیل دسترسی مردم به خدمات مورد نیازهاشان از دیگر پروژه های اصلی سازمان در سال ۱۴۰۴ است.

وی تصریح کرد: دیگر برنامه های سازمان نظیر حوزه های مدیریت زمین ابر دولت ارزیابی مراکز داده و همچنین مباحث مرتبط با امنیت سایبری نیز می بایست در سال جدید با جدیت دنبال شود به گونه ای که در پایان سال شاهد ارتقاء جایگاه سازمان در حوزه حاکمیتی باشیم.    

سریال پایتخت مصرف اینترنت کشور را کاهش داد

کاهش مصرف اینترنت کشور توسط سریال پایتخت از دیگر اخباری بود که در این هفته منتشر شد.  بهزاد اکبری- مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت- با انتشار پستی در یک شبکه اجتماعی(ایکس) تصویری از نمودار مصرف اینترنت کشور منتشر کرد که تأثیر پخش سریال «پایتخت ۷» بر مصرف اینترنت کشور را نشان می دهد.  

براساس این نمودار مصرف اینترنت در زمان پخش این سریال با کاهش چشمگیری مواجه می شود. معاون وزیر ارتباطات نام این اتفاق را تأثیر نقی معمولی بر مصرف اینترنت کشور گذاشته است.

با نزدیک شدن به پایان هفته معاونان وزرای ارتباطات ایران و ژاپن در دیداری راهبردی در توکیو بر گسترش همکاری های فناورانه در حوزه های کلیدی هوش مصنوعی اقتصاد دیجیتال و توسعه زیرساخت های پایدار ارتباطی تأکید کردند.  

ایجاد «مرکز نوآوری دیجیتال ایران-ژاپن» برای همکاری فناورانه تحقیقاتی و استارتاپی همکاری دوجانبه در حوزه سیاست گذاری فناوری های نوظهور همچون هوش مصنوعی کلان داده و تنظیم گری پلتفرم ها و تربیت نیروی انسانی متخصص در اقتصاد دیجیتال از طریق برنامه های مشترک دانشگاهی از جمله محورهایی بود که معاون وزیر ارتباطات در این نشست مطرح کرد.   

پایان خبر مجله برترین ها

از تاثیر یک سریال در مصرف اینترنت کشور تا تشریح اولویت های وزارت ارتباطات

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "از تاثیر یک سریال در مصرف اینترنت کشور تا تشریح اولویت های وزارت ارتباطات" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "از تاثیر یک سریال در مصرف اینترنت کشور تا تشریح اولویت های وزارت ارتباطات"، کلیک کنید.