تاثیر مصرف محصولات سویا بر ریسک فاکتورهای قلبی و عروقی دیابت نوع 2

مصرف محصولات سویا به طور قابل توجهی سبب کاهش تری گلیسرید و کلسترول تام در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود.
به گزارش مجله برترین ها، دیابت نوع 2 کنترل نشده با هیپرگلیسمی، التهاب مزمن و دیس لیپیدمی همراه است و با گذر زمان می تواند منجر به عوارض میکروواسکولار مانند نفروپاتی، نوروپاتی و رتینوپاتی شود. همچنین دیابت نوع 2 دارای عوارض ماکروواسکولار مانند تصلب شرایین و بیماری های قلبی و عروقی دارد.
«خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی» و «مرگ و میر ناشی از علل قلبی و عروقی» در میان افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نسبت به سایر افراد حدود 2 برابر است. به طور قطع، اصلاح سبک زندگی مانند رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی و پرهیز از سیگار می تواند از دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کند.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، سویا سرشار از پروتیین گیاهی، فیبر و فیتواستروژن است. نتایج برخی از مطالعات بیانگر این است که افزایش محصولات سویا بر افزایش مصرف سویا به منظور پیشگیری و مدیریت دیابت نوع 2 تاکید می کند.
مصرف محصولات سویا مانند پروتیین سویا، لوبیای سویا و شیر سویا به طور قابل توجهی سبب کاهش تری گلیسرید، کلسترول تام، لیپوپروتیین کم کالری و پروتیین واکنشی C در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود. همچنین مصرف مقادیر بالای سویا (بیش از 30 گرم در روز) می تواند قند خون ناشتا را در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 به طور قابل توجهی کاهش دهد.
پایان خبر مجله برترین ها